Diverse

Americanii iubesc Playboy

Revista Playboy s-a oprit din  publicarea pozelor complet nud cu femei. Este o pauza cu un format de 62 de ani, care a avut un impact semnificativ asupra culturii americane.

T

În fiecare lună din 1953, sute de poze cu femei complet nud au umplut Playboy.

Revista adult pentru barbati are o mulțime de modele celebre în portofoliul său. Madonna, Sharon Stone si Naomi Campbell au fost fotografiate cand erau chiar unele dintre cele mai cunoscute personalitati din lume. Kate Moss a pozat pentru coperta din față într-un costum de iepuras. Lindsay Lohan si Pamela Anderson au înfrumusețat, de asemenea.

Revista poate fi ofensatoare pentru unii care o vad ca sexist și chiar înjositoare pentru femei. Putem spune ca ideea de Playboy a distribuit nuditatea intr-un mod in care nuditate nu ar fi fost conceputa vreodata in anii trecuti. Astfel paradoxul din zilele noastre este faptul ca ideea de playboy  distribuie nuditatea intr-un mod perfect normal si nu mai poate fi vazuta cum a fost vazuta in trecut.

Reproiectat Playboy va avea în continuare “pictoriale sexy, seducatoare ale celor mai frumoase femei din lume”, dar nuditate completă va fi alungata.

Se termină un fenomen cultural care a fost un rit de trecere pentru o generație de oameni americani – un fior ilicit de dormitoare adolescentine sau grajduri de gradina.Acest fenomen a ajutat declanșarea revoluțiaei sexuale a Americii.

De la începuturile sale redactor-șef Hugh Hefner a înființat revista pe nuditate completă. Marilyn Monroe a aparut celebra pe prima coperta revistei iar Hefner nu a ascuns niciodata intențiile revistei.

a

“Daca esti un om cu varste cuprinse intre 18 si 80 de ani, Playboy este menit pentru tine”, a scris el în primul număr.

În timpul perioadei de glorie a fenomenului Playboy, cititorii ar putea pretinde ca au fost hipnotizati, ba chiar facut dependeti de acest fenomen.

Revista a publicat articole de Jack Kerouac, Joseph Heller, Haruki Murakami și Margaret Atwood printre altele, și a intervievat personalități culturale și politice destul de semnificative pentru perioada respectiva, cum ar fi Frank Sinatra, Malcolm X și Jimmy Carter.

Dar nuditate a fost întotdeauna un punct de vânzare mare al revistei, care a atras sau intrigat bine-cunoscute figuri publice feminine. Acest mod de intrigare a atras cele mai populare figuri publice feminine in paginile sale.

“Unele dintre fotografii au fost destul de uimitoare și au devenit chiar o referința cultura.”

Circulația Playboy a ajuns la mai mult de 7.16 milioane de exemplare în 1972. Un sfert din cititorii revistei erau studenti americani de sex masculin.Acest concept de Playboy a explicat literalmente sexualitate la o generație de oameni americani.

Succesul revistei Playboy a dat drumul la creșterea stilul de viață Playboy, Hefner permitandu-si sa-si construiasca un conac Playboy, a creat cluburi Playboy cu chelnerițe în costumele de iepurasi.

Creșterea feminismului a condus la unele critici. SUA feministă și jurnalista Gloria Steinem au lucrat sub acoperire la New York Playboy Club si a scris “Povestea un iepuras”,care a arătat condițiile de munca a unei chelnerițe si cu ce se putea confrunta aceasta în 1963.

Dar Hanson sustine revista Playboy si acesta a fost un lucru respectabil, chiar de dorit. De asemenea, a inaugurat o nouă eră de publicare a revistei pentru femei. Cosmopolitan a publicat faimoasa fotografie nud cu Burt Reynolds ca centrefold în 1972 și problema debutului unui Playgirl a apărut în iunie 1973.

Dar aceasta a fost si epoca Internetului – care a făcut pornografia mai ușor accesibila. Compania nu mai face atat de multi bani din fotografiile picante publicate in reviste, dar in schimb, a făcut din licențierea logo-ului.

Site-ul Playboy a alungat deja nuditate, și traficul web a crescut de patru ori.

 

Standard